GREE Gree

KLIMATSKE NAPRAVE ZA OGREVANJE

Klimatske naprave so hitra, učinkovita in ekonomična rešitev za ogrevanje. Poskrbite za prijetno topel dom s klimami Gree.
Gree
Udobno življenje naj bo prijazno do uporabnika in okolja.
Razvijamo tehnologijo udobja, ki v svet vdihuje novo življenje.
Ali se lahko ogrevamo s klimatsko napravo?

Ali se lahko ogrevamo s klimatsko napravo?

Klimatska naprava je sama po sebi toplotna črpalka, torej v svoji zasnovi ogrevalna naprava, ki pa lahko tudi ohlaja. Z razvojem tehnologije v zadnjem desetletju so nekatere klimatske naprave postale v prvi vrsti namenjene ogrevanju, pri čemer so izjemno zmogljive in učinkovite, dosegajo najvišje energijske razrede A+++ – ter seveda prav tako učinkovito tudi ohlajajo.

Kakšne prostore lahko ogrevamo s klimatsko napravo?

Na voljo so klimatske naprave v različnih izvedbah in z različnimi lastnostmi, z eno ali z več notranjimi enotami. Z ustrezno izbiro lahko ogrevamo bodisi posamezen prostor, stanovanje, celo hišo ali celotno večjo stavbo. Ključnega pomena je ustrezna izbira in način vgradnje – medtem ko se hladen zrak sam širi po prostoru, je pri toplem zraku nekoliko drugače – s strokovnim pristopom lahko rešimo še tako velik izziv.

Kakšne prostore lahko ogrevamo s klimatsko napravo?
Kaj pridobim z ogrevanjem s klimatsko napravo?

Kaj pridobim z ogrevanjem s klimatsko napravo?

Ker je klimatska naprava v osnovi takšna toplotna črpalka, ki za distribucijo toplote ne potrebuje dodatnega medija, kot je na primer voda v radiatorjih, temveč toploto prenaša neposredno v prostor, je pri delovanju izjemno učinkovita. Prav tako je investicija v klimatsko napravo bistveno nižja in zahteva manj posega, kot pri vgradnji klasične toplotne črpalke. Tako uporabnik ob najnižjem vložku pridobi rešitev, ki v primerjavi s konvencionalnimi viri – plin, olje in trda goriva – nudi zelo visoke prihranke.

Ali se lahko s klimatsko napravo ogrevam celo zimo?

Večina klimatskih naprav zagotavlja zmogljivo in razmeroma učinkovito ogrevanje tudi pri najnižjih zunanjih temperaturah. Naši najbolj priljubljeni modeli delujejo do zunanje temperature -25 °C, nudimo pa tudi posebne naprave za ogrevanje, ki delujejo vse do -30 °C. Da dejansko delujejo do zelo nizkih temperatur, pomeni predvsem, da z lahkoto obvladujejo zimske pogoje, ki so v našem podnebju realni, to je okoli -10 °C. Naprava, ki deluje le do -10 ali -15 °C, pa bo imela v teh mejnih pogojih velik padec zmogljivosti, zato za ogrevanje skozi vse leto ni primerna.

Ali se lahko s klimatsko napravo ogrevam celo zimo?
Kako se meri učinkovitost ogrevanja?

Kako merimo učinkovitost ogrevanja?

Učinkovitost ogrevanja določa mednarodno sprejeta oznaka SCOP. Ta definira, koliko toplotne energije se v obdobju zimskega ogrevanja v povprečju proizvede iz 1 kWh električne energije. Če izbiramo med različnimi modeli, se lahko ravnamo po vrednostih SCOP. Zapis vrednosti SCOP je obvezen na energijski nalepki opreme, kar nam takoj olajša primerjavo med različnimi modeli znotraj blagovne znamke in modeli ostalih blagovnih znamk.

Prednosti KLIMATSKIH naprav Gree
Dvostopenjski kompresor Dvostopenjski kompresor
Energijski razred A+++ Energijski razred A+++
Ogrevano dno zunanje enote Ogrevano dno zunanje enote
Delovanje do -25 °C Delovanje do -25 °C
Delovanje do -30 °C Delovanje do -30 °C
KLIMATSKE NAPRAVE Gree ZA OGREVANJE
Dvostopenjski kompresor Energijski razred A+++ Ogrevano dno zunanje enote Delovanje do -30 °C
Amber Nordic

Amber Nordic

Dvostopenjski kompresor Ogrevano dno zunanje enote Delovanje do -30 °C
U - Crown

U - Crown

Ogrevano dno zunanje enote
Konzolna

Konzolna

Ogrevano dno zunanje enote
Multi split

Multi split

Najboljše razmerje med kakovostjo in ceno
Najboljše razmerje med kakovostjo in ceno

Največji svetovni proizvajalec klimatskih naprav GREE Electric je v okviru neodvisnih tržnih raziskav za Best Buy Award 2020/2021, ki jih izvaja ugledna švicarska organizacija ICERITAS, prejel priznanje Best Buy Award za najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.


Kupci so proizvajalcu GREE dodelili priznanje na področju graditeljstva v kategoriji »Proizvajalec klimatskih sistemov in naprav.«

GREE AMBER NORDIC
Najzmogljivejša klima za ogrevanje na trgu, ki navdušuje z elegantnim dizajnom, vrhunsko zmogljivostjo ter široko paleto funkcij. Odlikuje jo visok razred energetske učinkovitosti A+++ in 2-stopenjski kompresor, ki omogoča ogrevanje vse do -30°C in zagotavlja 98% grelne moči pri temperaturi – 20 °C.
Preberite več
BestBuy
Zakaj izbrati prav nas?
Z lastno ekipo usposobljenih, izkušenih servisnih tehnikov in zalogo rezervnih delov zagotavljamo hitro odpravljanje težav. Na pravilno vgrajene in vzdrževane klimatske naprave Gree nudimo kar do 7 let garancije.
Napredne tehnologije
Napredne tehnologije
Močan lasten razvoj in nadzor nad tehnologijo omogočata korporaciji uveljavitev smernic v svetu klimatizacije.
Bogate izkušnje
Bogate izkušnje
Smo pionirji na področju dobave in vgradnje klimatskih naprav z več kot 27 let izkušenj. Smo prvi, ki smo klimatske naprave uvozili na slovenski trg, in imamo bogate izkušnje z montažo in vzdrževanjem.
Strokovna ekipa
Strokovna ekipa
Smo strokovnjaki za ogrevanje in hlajenje. Naše poslanstvo je zagotavljanje ugodnih klimatskih razmer našim strankam, zato za vsak prostor in vsak objekt poiščemo optimalno rešitev, ki jo natančno načrtujemo in implementiramo.
Brezplačno svetovanje
Brezplačno svetovanje
Na podlagi vaših želja in ogleda prostorov, ki ga opravimo brezplačno, lahko svetujemo najboljšo rešitev za učinkovito ogrevanje oziroma hlajenje.
Poiščite svojo napravo GREE
GREE servis in montaža
GREE servis in montaža
Z ekipo pooblaščenih serviserjev vam zagotavljamo strokovno vgradnjo klimatske naprave, ki je največje zagotovilo za njeno zanesljivo delovanje. Ko potrebujete servis, pa bo eden od strokovnjakov iz naše široke mreže po državi hitro pri vas.
© 2024 Atlas Trading
Produkcija: Kokos Agency
Želim ponudbo z vgradnjo